Panna cotta

Léto v plném proudu a s ním mám vždy spojené vysedávání na zahrádkách kaváren a užívání si výborných dezertů a kávy.  Občas si něco vytvořím doma a dnes jsem se rozhodla vám dát skvělý tip. Můj nejoblíbenější a zároveň nejjednodušší dezert, který má původ v Itálii – panna cotta – vyzkoušejte!

Ingredience: 500ml smetany ke šlehání, 3 plátky želatiny, 3 lžíce cukru krupice

Postup: Plátky želatiny vložíme do misky s vodou. Do hrnce vlijeme smetanu s cukrem, zahříváme a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Jemně vymačkáme z želatiny přebytečnou vodu a přidáme do hrnce, počkáme, až se zcela rozpustí ve smetaně, stále mícháme a pozor – smetana nesmí vařit! Směs nalijeme do skleniček a necháme alespoň 6 hodin odležet v ledničce. Dozdobte podle fantazie – jahody, kiwi, karamel, maliny, co máte zrovna po ruce. 😛

Pokud budete chtít poté panna cottu vyklopit z nějaké nádoby, vložte ji na chvíli do horké vody – půjde lépe ven. :-)

panna cotta dezert ve skleničce Panna cotta dezert s jahodami

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.